11. Blodshämnd

Texten på baksidan av boken:

På grund av ett olyckigt kärleksförhållande, blev Villemo Kalebsdotter inblandad i mordet på den mäktige Wallarbondens son. Wallar ville hämnas - till varje pris. När så Villemo blev utsatt för en mängd plötsliga olyckor, vände hon sig till sin fyrmänning Dominic Lind av isfolket, för att få hjälp. Dominic kom, men då var Villemo spårlöst försvunnen...

Norska Blodhevn (samma framsida som svenska)

Danska  Blodhævn

Polska Zemsta

Ryska Кровавая месть

 

 

 
Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Blóðhefnd (samma framsida som svenska)

Ungerska
Vérbosszú (samma framsida som svenska)


Andra ord om boken:

Villemo Kalebsdotter är förändrad efter att Eldar dött. Hon, som förut var känd som en livlig flicka med en glödande aptit på allt som livet kunde erbjuda, var nu stilla och apatisk.

Men blodshämnden var ännu inte avslutad. Den mäktige Wallarbonden ville hämnas på Villemo, kosta vad det vill, för mordet på hans son. Efter en mängd "olyckshändelser" så skriver hon till sin fyrmänning Dominic Lind, för att be om hjälp. Men då Dominic kom, så var Villemo spårlöst försvunnen...

 

 

Trackback