18. Bakom fasaden

Texten på baksidan av boken:

Elisabet Paladin var mycket bestämd och lät sig inte påverkas av sin mors ständiga tjat om fina familjer, och en rik äkta man. Ingen man hade lyckats fånga hennes intresse - tills hon mötte Vermund Tark. Men när Vermund kom för att tala om äktenskap med hennes föräldrar, var det inte för sin egen skull han friade - utan för sin yngre brors.


Norska Bak fasaden (samma framsida som svenska)

Danska Bag facaden

Polska Dom upiorów

Ryska Тайна

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Gríman fellur (samma framsida som svenska)

Ungerska
Maszkabál (samma framsida som svenska)


Andra ord om boken:

Elisabet Paladin var en mycket bestämd ung dam. Mamma Tora tjatar ständigt på dottern som helst gör som hon vill, vilket ofta leder till motsatsen av vad Tora tycker. Elisabet är till läggningen lik Cecilie och Villemo eller kanske Ingrid i unga år, men Elisabet äger en blyghet som de andra inte precis besvärats av.

När Elisabet möter Vemund Tark börjar hennes hjärta slå fortare, av en hittils okänd känsla, men när Vemund kommer för att tala om äktenskap var det inte för hans egen skull - utan för hans yngre bror...

Elisabet blir förvirrad men beslutar sig för att ge brodern en chans iallafall. Men att det inte står rätt hemma hos familjen Tark märker Elisabet snart, och hon börjar förstå varför Vemund undviker sin familj. Elisabet bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen pågår, vad som döljer sig i skuggorna bakom fasaden...
 
 
 
 
Trackback