9. Den ensamme

Texten på baksidan av boken:

Mikael lind av isfolket var en ensam oh djupt olycklig ung man. i hela sitt livhade han varit tvungen att lyda andra. När han så blev tvingad att gifta sig med den katolska och mycket dygdiga Anette och därefter utsänd i ett krig han hatade , kände han sig som vid avgrundens rand. Och mötet med den mystiska, svartklädda kvinnan i ett främmande land blev själva nådestöten.


 

Norska Den ensomme (samma framsida som svenska)

Danska Rodløs

 

Polska Samotny

 

Ryska Невыносимое одиночество

 

 
Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska Skuggi fortíðar (samma framsida som svenska)

Ungerska A magányos lovag (samma framsida som svenska)


Andra ord om boken:

Mikael Lind av Isfolket, Tarjeis son, är försvunnen för Isfolket. Han lever hos sin fostersyster Marca Christiana i Sverige, men saknar något. Han varken vet eller förstår att den av Isfolket ätt som någon kommit bort från släkten alltid längtar och saknar sina släktfränder.

Nådestöten kommer när han av respekt för sina fosterföräldrar gifter sig med den katolska och mycket dygdiga Anette, och strax därefter i all hast blir sänt ut i ett krig som han avskyr av hela sitt hjärta. Mikael sjunker bara längre och längre ner i sin ensamhet, och tillslut har det gått så långt att han är beredd att ta sitt liv...
 
 
Trackback