22. Kärleken har många vägar

Texten på baksidan av boken:
 
Äntligen hade David funnit Madeleine och hennes lillebror. Men David var skadad och de var alla fångar i huset. Hur skulle de kunna ta sig därifrån? Utanför gick soldaterna ständigt på vakt. Men om de inte flydde skulle de snart svälta ihjäl...
 
 
 
 
 
 
 
Finska Rakkaudella on monta tietä
 
 
Andra ord om boken:
 
Vi befinner oss i första världskrigets Frankrike. Den svensk-franske läkarstudenten David de Saint-Colombe hade hoppats att han inte skulle behöva bli inkallad, men man behöver sjukvårdspersonal och han hamnar vid fronten. Som assistent har han Marc le Fey, en livstidsdömd fånge som frigivits för att han kan göra nytta för sig. De flesta känner sig dock mycket obekväma runt den känslokalle psykopaten.

En soldat har något som tynger honom och han anförtror sig till David. För en tid sedan, i det civila, stötte han under en utflykt ihop med en vettskrämd flicka. Hon hävdade att hon och hennes lillebror hölls fångna och bad honom rädda dem. De bestämde en tid när de skulle träffas och han skulle ta dem därifrån, men omständigheterna gjorde att han aldrig kom till mötesplatsen. Nu har han dåligt samvete och David lovar att de två ska ge sig ut och leta efter syskonen vid nästa permission. men så blir det inte. Armésjukhuset hamnar i skottelden och två överlevande blir kvar på slagfältet - David och den livsfarlige Marc le Fey.

Hemma i Sverige vägrar Davids tvillingsyster Sissi acceptera att David kan ha omkommit. Han har bara rapporterats saknad framhåller hon och reser iväg till Frankrike. Alla tror förstås att hon ska bo hos en släkting i Paris, men Sissi har tänkt bege sig hela vägen fram till fronten och använder all sin list och charm för att uppnå vad hon vill.

Äventyr och osannolika sammanträffande och leva lyckligt i alla sina dagar. Inte en bok man minns, men mysig underhållning och mycket bättre än Margits nyare böcker. Men karaktärerna känns igen från alla hennes andra böcker. Hon har några huvudtyper som hon nästan alltid skriver om. Sissi är t.ex. av samma sort som Cecilie, Ingrid m.fl. i Sagan om Isfolket. Men igenkännandet är kanske en del av charmen. Man vet vad man får, och det är precis det man vill ha just då.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
David hade lovat en döende soldat att söka upp Madeleine och hennes lillebror. Han fann dem men hur skulle han kunna rädda dem ur deras fångenskap, sårad och försvagad som han var? Omkring huset där de gömde sig fanns vakter och någonstans fanns också Marc le Fey, en sinnessjuk mördare som hade släppts fri för att kunna delta i kriget där alla män behövdes.
Lyckligtvis var David ovetande om att hans tvillingsyster Sissi sökte efter honom, mitt bland våldsmän och fientliga soldater vid fronten.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback