29. Stjärntecknet

Texten på baksidan av boken:
 
 Annabella och hennes mor är kokerskor. De försörjer sig på att ordna maten på större bjudningar hos Ystads rika familjer. Under ett av deras uppdrag förälskar sig Annabella i Marcus Dalin, en ung löjtnant...
 
 
 
 
Norska Stjernetegnet
 
 

Polska Annabella
Finska Tähtikuvio
 
Andra ord om boken:
 
Annabella och hennes mor är kokerskor. De försörjer sig på att ordna maten på större bjudningar hos Ystads rika familjer. Under ett av deras uppdrag förälskar sig Annabella i Marcus Dalin, en ung löjtnant som står skyhögt över Annabella på samhällsstegen.

Men av misstag får Annabella ett mystiskt meddelande som egentligen var avsett för någon annan. Ett meddelande som Marcus intresserar sig för. Han försöker förhindra ett attentat mot kungen och meddelandet kan vara till stor hjälp. Men vad menas egentligen med "ALDEBARAN"?
--------------------------------------------------------------

Annabella är dotter till Ystads mest efterfrågade köksmästarinna, och är en duktig kock själv. När hon ska få ta hand om en egen middagsplanering så träffar hon den unge löjtnanten Marcus Dalin. Och det är en hel del drama på gång i huset. Dels är det Marcus' odrägliga fästmö som ställer till det, men det är något annat också...

Det här är det vanliga. Omöjlig kärlek över klassgränserna, gärna med någon extra komplikation (här att mannen är tvångsförlovad med otrevlig kvinna). Ett mysterium/äventyr. Småroliga poänger. Lyckligt slut. (ursäkta eventuell spoiler.) Ett extra plus här är all kokkonst från det tidiga 1800-talet.

Ett par ord om omslaget.
1. Detta händer inte i boken.
2. Kvinnan har långa klofingrar samt en stor gulaktig böld mitt på bröstbenet. Sexigt.
3. Ingen av dem har någon underkropp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback