Drömmen om en vän

Texten på baksidan av boken:
 
Lindis har det besvärligt hemma och i skolan. Hennes föräldrar ser henne knappt, utom när de skäller på henne, utan fjäskar bara för lillasystern Carin, som nog inte är den lilla ängel som hon utger sig för att vara.

I skolan har Lindis visserligen vänner, men är de inte hemskt ytliga? Hon tycker att hon bara är ett påhäng och att de nog egentligen inte vill vara vänner med henne. Dessutom har hon slutat äta efter en giftig kommentar från en skolkamrat.

Lindis drömmer om att hon ska finna en vän som förstår henne och verkligen tycker om henne, men när hon gör det så är det inte alls som hon tänkt sig...

 

 

 

 
Norska Drømmen om en venn
Engelska The Dream about a Friend (ej översatt till engelska)
Polska brak przekładu polskiego (ej översatt til Polska)
 
 
Andra ord om boken:
 
"Drömmen om en vän" var den första bok som Margit Sandemo skrev, någon gång i början av 1960-talet. Den gavs aldrig ut då och manuset var försvunnet i många år. 1995 återfanns det och Margit bearbetade det en aning innan det gavs ut. Stora delar av inledningen och mycket av Lindis personlighet har använts i en annan bok,"Bergtagen", eftersom det då inte var meningen att "Drömmen om en vän" skulle ges ut.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback