Skimrande vårar

Texten på baksidan av boken:
 
Juliane var äldst av sex syskon, och när modern dog blev det hennes ansvar att se till att hemmet fungerade. Fadern var en duktig bonde, men han var en hård och sträng man, och barnen var mycket rädda för honom. Så försvann fadern, och framtiden verkade mörkare än någonsin. Där fanns ingen till deras hjälp, förrän Juliane mötte den mystiske främlingen...
 
 
 
Danska Legenden om den øde skov
 
 
Norska Legenden om den øde skogen
 
 
 
 
Engelska Glittering Springs eller Legend about the Inhabitant Forest (ej översatt till engelska)
 
 
Andra ord om boken:
 
Det saknas då inte folk i den här boken. Det är det nyfödda barnet med fel färger, och flickan som råkar illa ut när hon ska gömma undan det innan barnafadern får syn på det. Han kommer nämligen tro att hans fru varit otrogen och med tanke på hans humör är flera personerns liv i fara.

Många år senare får Lisen, en yngre syster till barnet, reda på att hon har en okänd bror.

Och i ett mycket avsides beläget torp bor sex syskon i olika åldrar.

När Lisen börjar göra efterforskningar om sin äldre brors öde förändrar hon många liv.
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Djupt inne i skogen bodde sex syskon. De var ensamma nu. Modern hade dött många år tidigare och fadern hade försvunnit. Han skulle till staden för att finna sig en ny hustru, men kom aldrig tillbaka. Torpet låg mycket isolerat och barnen hade aldrig träffat andra människor än den egna familjen.

Men utan fadern gick arbetet inte lika bra. När vintern närmade sig hade de inte fått ihop tillräckligt stora förråd. Kanske skulle de vara tvungna att lämna torpet och ge sig ut i den okända världen.

Men äldsta systern Juliane ville inte lämna skogen, där hennes vän fanns. När lillpojken Matti gått vilse hade han fått hjälp av en ung okänd man. Skogsguden, kallade de honom. Var det han som lämnade små meddelanden åt Juliane?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback