1. Alarm

Texten på baksidan av boken:

Alarm är första delen i historien om Lisa och hennes kollegor, som alltid är redo att rycka ut för att hjälpa människor i nöd. I alla slags väder, dag som natt, är ambulanserna ute på vägarna och ser till att sjuka och skadade kommer till sjukhuse...Norska Alarm
 
Andra ord om boken:

Till skillnad från Margits tidigare serier så utspelar sig den här i nutid och det ska inte finnas en massa övernaturligheter med. Förra delen utspelade sig ju också till största delen i nutid, men det saknades absolut inte övernatuliga fenomen. Men det kanske hände nåt övernaturligt i den här boken ändå, det får vi väl reda på i nästa bok. Den avslutades med en cliffhanger ja.

Serien handlar om några ambulansförare och personalen på en AMK-central (står för Akut Medicinsk Kommunikationscentral, de som dirigerar ambulanserna) i Norge. Det är ambulansföraren Lisa, som har en hel del problem med en pojkvän som utnyttjar hennes snällhet. Hon jobbar ihop med Jardar, som är väldigt förtegen om sitt privatliv. I ett annat ambulansteam finns Christian, som är ganska... impulsiv, kan man kanske säga. Han gillar att köra fort med ambulansen och så, men han är duktig i jobbet i alla fall. På AMK finns bl. a. trevliga Ingegjerd, Hanne, som alltid vet allting bäst, supersnygge Martin och unga Vilde som är förälskad i honom. Lisa är också lite intresserad av Martin, men han lär visst ha en privat regel om att inte vara tillsammans med jobbarkompisar. Ja, det var lite svårt att komma in i boken. Vem var egentligen vem? Men det tog inte så lång tid att få ordning på det.

Så är det lite olyckor och annat som det behövs ambulanspersonal till. Lite svårt att säga vad jag tycker om serien än. "Alarm" kan vara början på nåt bra, eller också inte. Kul i alla fall att miljön är så annorlunda från Margits tidigare serier. 
Trackback