11. Djupt inne i skuggorna

Texten på baksidan av boken:

När Helgas styvfar började göra närmanden mot henne skickade modern henne till Skottland, där hennes riktige far Angus McDunn bodde.

Men när Helga kom fram visade det sig att Angus var död och hon hamnade mitt i en härva av mörka familjehemligheter och strider om arvet.

Dessutom vilade hemligheten i borgen Hiss tungt över alla…

 

 

 

Danska Dybt inde i skyggerne

Polska Pewnej deszczowej nocy

Finska Synkkien varjojen keskellä


Norska Dypt inn i skyggene

10. Förhäxad

Texten på baksidan av boken:

Sissel Christhede skulle snart gifta sig med Nils , men hon kände sig kall inför Nils närmanden. Istället upplevde hon värme i de mycket skrämmande drömmarna hon hade om nätterna.

Drömmarna hade börjat två år tidigare när Marta, hushållerskan som varit som en mor för de tre barnen Christehede, hade försvunnit spårlöst mitt i julstöket.

Plötsligt började mystiska saker hända och den mystiska varelsen i Sissels drömmar visade sig vara en man av kött och blod. 

Danska Forhekset


Polska Zły se

 

Finska Noiduttu

Silje Arngrimsdotter

Silje föds 1564, hennes far är smed och hon är uppvuxen med sin familj i en stad där fadern jobbar. När pesten tar hela hennes familj ifrån henne blir hon utslängd från huset där familjen bor. Hon är bara 16 år när hon måste klara sig på egenhand i ett pestdrabbat Norge.

Hon söker sig från stad till stad. Silje är precis på väg ut ur en när hon ser en liten flicka hjälplöst gråta över sin döde mor. Silje är bara sexton år gammal, men hon tycker likväl synd om den lilla flickan, och får henne att förstå att hennes mor är död. Hon tar hand om henne, och tar henne med sig ut ur staden och bort genom skogen mot vidare äventyr. När de är på väg genom skogen så hör den lilla flickan barnagråt, och de följer ljudet till ett litet nyfött barn som satts ut att dö i skogen. Silje tar också detta barn till sig, och sexton år gammal är Silje ansvarig för två barn, en nyfödd pojke och en flicka i treårsåldern. Vidare fortsätter deras färd, för att sluta med att Silje möter en mystisk man, Tengel.

Silje blir förälskad i Tengel och han i henne. Tillsist blir de ett par och lyckligt gifta. De får två barn ihop Liv och Are. Dessutom fortsätter Silje att ta hand om Sol och Dag som hon hittat och hjälpt. Silje är alltså 16 år när hon börjar ta hand om Sol och Dag. Som 19 åring föder hon sitt första egna barn. En födsel som nästan kostar Silje livet då den blir så svår. Vid 22 års ålder får hon sitt sista barn nu har hon fyra barn att ta hand om, på 7, 5, 2 år och en nyfödd.

Silje får slita hårt i sin ungdom. Det är svårt att leva i isfolketsdal och barnen blir kämpigt för Silje som inte alls har en husmors talang i kroppen.

Ist har Silje en konstnärlig talang, hon får bland annat måla i en kyrka ihop med Benedikte målaren. Senare i livet när familjen kommit till rätta på Lindallen och hon slipper en del med hushållet så målar Silje bland annat porträtt och tapeter. Hon skapar sig till o med ett namn Mäster Arngrim och säljer handmålade tapeter.

Silje dör 1621, 57år gamal. Hon har drabbats av cancer i benen och har svårt att gå. Tengel kan inte längre lindra hennes smärtor och utan Siljes vetskap ger han henne en brygd med ett gift i. Han tar även själv av giftet och de somnar in tillsammans.

Eftersom Silje inte är en drabbad och bara en "vanlig" människa förvinner hon ut ur serien som hon deltagit i de första 4 böckerna. Men hon räknas ändå som en sorts stammoder för Isfolket eftersom det är ifrån henne och Tengel den gode som släktens kamp mot det onda vekrligen startar.

Hon beskrivs oftast som godhjärtad och med en vilja att hjälpa. Hon är en drömare med livlig fantasi men samtidigt en realist som kan se verkligheten där andra finner skrock. Modig är hon. Hon trottsar allt för sann kärlek.

(FanArt Silje med barnen Dag och Liv)


Isfolket som tv-serie

Aftenposten skrev följande 09.07.10.

Isfolket skal bli TV-serie

Et islandsk produksjonsselskap planlegger et TV-drama basert på Margit Sandemos Sagaen om Isfolket. Forfatteren synes det er en strålende idé.

Den islandske filmskaperen Garun Danielsdottir (34) og filmselskapet Pegasus Pictures er i startfasen av arbeidet med å lage en TV-serie basert på Sagaen om Isfolket.

De vil produsere en omfattende slektskrønike som samtidig forteller historien om Skandinavia:

Krigene, sykdomsutbruddene, levekårene og hverdagen fra starten i Trondheim på 1580-tallet frem til seriens punktum i nåtiden. En avtale om rettighetene er på plass, nå jobber filmskaperne med å meisle ut linjene for hovedhistorien og hver enkelt fortelling fra bøkene.

– De første tre gangene noen ville filmatisere fra Sagaen om Isfolket, ropte jeg opp og var glad. Nå er vi kommet til det 24. prosjektet i rekken, så nå sier jeg heller «jeg tror det når jeg får se det». Men disse er seriøse, med et stort selskap bak seg, så jeg har tro på dem og sier bare kjør i vei, sier forfatter Margit Sandemo på telefon fra Skåne.

- Verdens beste historie.

Garun Danielsdottir forteller at hun har hatt en TV-versjon av Sagaen om Isfolket som sitt mål helt siden hun som 15-åring begynte å jobbe i filmbransjen.

– Dette er verdens beste historie, den har hatt enorm innvirkning på meg. Jeg leste den første boken da jeg var 11 år, og bokserien endret mitt liv. Men det var ikke før nylig jeg hadde mot til å snakke med Margit Sandemo om prosjektet, sier filmskaperen, som til vanlig kun bruker navnet Garun.

Hun skrev et manus basert på første bok i serien, Trollbundet, og tok det med til et møte med Margit Sandemo.

– Jeg måtte vise henne at jeg forstår atmosfæren, sjelen, i disse bøkene og karakterene. Det er fantastisk at det nå blir virkelighet.

Lang TV-serie.

Serien skal omfatte alle 47 bøker, som spenner over hele Skandinavia og har handlingstråder fra Serbia og Spania til Russland, Island og Japan.

– Vi skal ikke lage dette på Hollywood-måten, med mange snarveier og forenklinger. Vi skal vise hele serien. Det har jeg lovet Margit Sandemo. Og det ville være umulig å lage én film av alt dette. Vi skal utvikle det til en lang TV-serie. Min visjon er 200 episoder, så det blir en enorm prosess, sier filmprodusenten.

– Som en såpeserie?

– Ikke som såpeopera. Det kalles «long running series», mer som seriene Stargate og Stargate Atlantis.

– Det høres dyrt ut?

– Selvfølgelig, men hva er dyrt? Periodedramaer er laget før, vi oppfinner ikke hjulet med dette. Vi tenker å behandle hver episode som en film. Forskjellen er at det blir mange av dem. Og film- og TV-produksjoner er noe vi har lang erfaring med her på Island, påpeker hun.

Noe totalbudsjett er ennå ikke klart. Målet er å få med aktører i hele Skandinavia som co-produsenter.

– Dette er en mulighet til å fortelle vår skandinaviske historie på en interessant måte, sier Garun.

Elsker Isfolket.

– Hva er det med bøkene som virket så sterkt på deg?

– Margit Sandemo har, på ett eller annet vis, klart å gjøre noe helt utrolig om til noe som gir mening. Det er ikke som i Ringenes Herre, der man har bygget et eget univers for å gjøre de fantastiske fantasiene troverdige. Sandemo gjør det i Trondheim, i Norge. Hun er en forfatter som stoler på oss som lesere, og som forteller sin historie på en enkel, vakker måte. Hun forteller fra hjertet, sier Garun, som gjerne kan snakke i timevis om hvorfor hun elsker serien om Isfolket. Alle karakterene, det norske landskapet med fjell, skoger og tøft terreng – alt dette hun vil gjenskape i en storstilt TV-produksjon.

Tror det blir bra.

Margit Sandemo er selv forsiktig entusiast, og har tro på at hennes slektskrønike, Skandinavias mestselgende romanserie noensinne, omsider vil bli å se som levende bilder.

– De planlegger en hel TV-serie, ikke en film, slik det har vært snakk om tidligere. Er TV like greit?

– Å ja, «för hundra gubbar»! I en film kunne man bare hatt med de tre første bøkene. Men sagaen er på 47 bøker, så en TV-serie må jo være mye bedre, sier Sandemo.

 

 

Dalen

I böckerna sägs det så här:

Namnet Isfolket har vi fått för att våra förfäder vandrade över den stora isen för att sedan slå sig ned i en dal i Sör Tröndelag i Norge. Dalen fick snabbt ryktet om sig att husera häxor, mördare och annat knytt. Dalen blev kallad Isfolkets dal. Alla människorna i bygderna runt omkring sade namnet Isfolket med bävan.

Tengel den gode av Isfolket

Tengel den gode av Isfolket föddes i Isfolkets dal 1548. Man får följa hans liv i de 4 första böckerna i Isfolket. Sedan finns han med genom hela serien som ande. Han var en av de drabbade i ätten, men han vänder sig mot det onda och blir ist god. Detta efter en händelse i dalen. Det är svält och Tengel dödar nästan en pojke för några frusna lingon. När pojken ist erbjuder sig att dela dem får det Tengel på andra tankebanor än de onda. Tengel ägnar hela sitt liv åt att kämpa med det onda arvet. Han lyckas så bra att han ändrar på förbanelsen som vilar över släkten. Nu finns det även en möjlighet att det är en utvald ist för en drabbad som föds. En utvald som liksom Tengel kämpar mot det onda arvet.

Tengel har båda dåliga och bra sidor, han får raseriutbrott, kan vara lite taskig, fattar vissa felbeslut, kan vara lite spydig. Särskillt i början när han träffar Silje visar han upp en ganska labil person men gör så gott han kan och är en bra make och familjefar. Han är lite bister och barsk, men rättvis. Hård mot de hårda, snäll mot de snälla.

Tengel var hårt drabbad av det onda arvet, både till utseendet och krafterna. En del av de drabbade föddes med ett demoniskt utseende och deformerade skulderblad som dödade modern vid födseln. Detta gjorde också Tengel. Han döptes till Tengel efter den onde förfadern av just denna anledningen. Han fick leva i ett ständigt liv av spott och spe av mannen som uppfostrade honom. Tengel fick en svår barndom. Han svor att aldrig sätta barn till världen för att det onda arvet skulle dö ut med honom. Men Silje ville annat. Genom anspråkslös och outtröttlig kärlek fick hon honom att gifta sig med henne. De får två biologiska barn ihop Liv och Are samtidigt som de uppfostrar Tengels systerdotter Sol och hittebarnet Dag.

När familjen tvingats fly från dalen och bosatt sig på Lindallen försörjer Tengel famlijen genom läkaryrket. Utanför dalen skapar han sitt rykte till trots ett respekterat och omtyckt namn.

Tengel dör 1621, 73 år, tillsamans med sin älskade Silje. När han inte längre kan hjälpa Silje som drabbats av cancer väljer han en natt, när ett svårt drabbat barn föds i släkten, att avsluta sitt och Siljes liv. Han ger då både sig själv och Silje ett gift och de somnar in tillsammans. Detta utan att Silje vet om vare sig att barnet som föds är drabbat eller giftet i bägaren.(FanArt Tengel den gode)


Alla personer

Detta är en lista över alla personer som dyker upp i serien om Isfolket. Tyvärr är den inte helt fulständig och det är vist några felaktigheter. Detta komemr åtgärdas med tiden då jag inte har möjlighet att göra det själv just nu.

Först kommer Namnet sen vilken bok personen förekommer i och sist är det övrigt om personen


"August" 31 Dräng hos systrarna Martinsen
"Kamma" Dahlen 37 P.h.u.
"Mar" 41
Aasen 23 En av De Grå/Den hängde
Abel Gard 37,38 Gift med Christa. Hade sju söner.
Abelone 1 Benedikts systersons änka
Adam Gard 38 Son till Abel Gard
Adele Wide 31 Mortens fästmö
Adolf Hitler 38 "Farbror Adolf"
Adrian Brandt 24 Kerstins bror
Advokat Hermansen 37
AginaharijaR 17 Ensam kämpe". Uråldrig hjälte.
Agnes Johansen 37 Syster till Olava
Agnes Martinsen 31
Agust 27 Vakt
Ahriman 44 Parsismens onda ande
Albrekt Strahlenhelm 3,4 Greve, räddades som barn av Sol
Alexander Nevskij 9 HP. Slogs mot Tyska Orden.
Alexander Paladin 4,-8,41,47 Gift med Cecilie Meiden
Alv Lind 16,41
Amalia 25 Dotter till förvaltaren
Amanda 27 Apotekarfru. Väninna till Tula.
Amamda på Hjörnet 32 Besökare på sjukhuset.
Ancher 38 Motståndsman
Anciol 20 "Nicola". Vampyr.
André Brink 31,32,37,38,41,47
Andreas Lind 6,-8,41
Anette de Saint-Colombe 9 Grevinna. Gift med Mikael Lind a.If..
Anna 24,41 Yrsas dotter
Anna Banér 9 HP. Johan Banérs syster.
Anna Catharine 4,5,6 En av Kirsten Munks döttrar
Anna Katrine av Brandenburg 5 Christian IV:s 1:a fru
Anna Kinnvall 19
Anna Maria Simon 29,41,47
Anna-Greta (Grip) 15,16 Vendels andra hustru
Anna-Maria Grip 23 Gunilla"
Anne Persdatter 22 F.d. husmamsell på Elistrand
Apollyon 1 En av Siljes åtta demoner
Apollyon 41 En av Tulas demoner
Are 2-9,41,47 TDGs son.
Arnold Tark d. y. 18 Vemund Tarks lillebror
Arnold Tark d. ä. 18 Vemunds far
Aron Gard 38 Son till Abel Gard
Arv Grip 41
Arvid Wittenberg 9 HP
Asbjörn Sandemo 47 HP. Margits make.
Astarot 1 En av Siljes åtta demoner
Astarot 41 En av Tulas demoner
Athys 1 En av Siljes åtta demoner
Augustine Fredriksdatter 8 Varulvsoffer.
Axel Fredrik Oxenstierna 19
Axel Oxenstierna 29 Ägare till Värnberg
Azaradel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
Azariel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
Azaruel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
Aziel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
B E Johannessen 37 Notarie
Beate 2 Siljes grannfru. Ogillade sex.
Beate Martinsen 31
Belial 1 En av Siljes åtta demoner
Belinda 29 Gift med Viljar.
Belinda Lie 28
Benedikt Målare 1,2
Benedikte Lind av Isf. 32, 38,41,44,47 Drabbad.
Bengt 21 Torpare
Bengt 27 Frejdig ung man
Bengt-Edvard 24 En stor drulle
Bent Strand 40 Maskinist, skalligt, stavas utan g
Bergdis 41 Paulus dotter
Bergfinn 6
Berit 16 Alvs fru
Bernt Giustavsson 32 Lise Meretes bror
Bertil 24
Bille 3 Se Gyldenstierne
Birgitta 24 Icke isfolkskusin till A-M Olsdotter
Birgitte von Steinhorn 9 Dotter i familjen som lurade Mikael
Biskop Jesper Svedberg 16 HP. Far till Emanuel Swedenborg
Bitten 42 Östkantsdialekt
Björg 37 P.h.u.
Björn Skan 32 Besökare på sjukhuset.
Blanzeflor 37 Kammas hund
Bob 44 Brittisk tillbedjare av Tidens herrar
Boktryckare far&son 3 Albrekt återfanns i deras förråd
Bondflicka 3 Tar hand om Jörgen
Borghild 23 Äldre dam
Brand 6,-8,41
Britta 24 Klampens fru
Bronja 16 Marinas dotter. Jons fru.
Bruno 41,47 Ylvas son, gift med Laura
Bård 6 Stallkarl
Bört 42 Kidnappare, minst okultiverad
Cabariel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
Carl Berg 19
Cecilie Meiden 4,-8,41
Celestine Brandt 24 Adrians dotter
Charlotte Meiden 1-4,41
Christa Lind 37,38,41,47
Christel 38,41,47 Maris dotter
Christer Grip 41
Christer Tomasson 25,41
Christian Friis 3 Friade till Sol på en bal
Christian IV 4,6,15 Kung av Danmark
Christian von Pentz 5,7 Gift med Sofie Elisabeth
Christiana Stege 15,16,17,41 Dotter till Lene
Christiane 5,7 Dotter till Kirsten Munk
Christina Piper 15 En änka. Vill köpa Andrarum.
Christoffer Volden av Isf. 32,37,38,41 Läkare.
Corfitz Beck 15 Stal Vendels första kärlek
Corfitz Ulfeld 7,9,15 HP. Gift med Leonora Christine
Cornelia av Erbach 5,6,9 av Breuberg
Dabriel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
Dag Meiden 1-6 Sorenskrivare
Dan Lind 16,41
Daniel Ingridsson 16,17,41,47
David Gard 38 Son till Abel Gard
Den Hängde 23 Ledare för Det Grå Folket
Den Store" 3 Mästaren i det esoteriska sällskapet
Dida 41,44,47
Dieter 7 Tilltänkt för Gabriella. Ursulas verk.
Dimitrie 20
Dina Vinshofvers 7
Direktör Brandt 37 Med fru
Direktör Holt 37 Bankdirektör
Doffen 37 Olavas hund
Domare Strahlenhelm 3 Räddade Sol ur Köpenhamn
Dominic de Saint-Colombe 9 Greve. Morfar till Dominic Lind
Dominic Lind 8,9,16,41,44,47
Dorotea Havgrimsdotter 41
Dr Clemens Post 37
Dr Sörensen 40
Dyre Alvsson 1 Upprorsman
Ebba 21
Ebba Brahe 9 HP.
Ebbe Ulfeld 7 Gift med prinsessan Hedvik
Edvin 18 Drängens son
Efraim 25 Homosexuell pedofil
Efraim Gard 38 Son till Abel Gard
Egil Strand 40 Däckspojke, rävaktigt utseende
Egon 24
Eirik 22
Eldrid 1,2,41
Elena 19
Eleonora Sofia Ulfeld 7,15 Jessica Cross var barnflicka åt henne
Elfrida 25 Teofils sängliggande hustru
Eli 6,-8
Elis 26 Modig ung fiskare
Elisa Larsdotter 16,41 Ulvhedins kvinna.
Elisabeth 1,2 Charlotte Meidens kammarjungfru
Elisabeth 41
Elisabeth Augusta 7 Dotter till Kirsten Munk
Ella 23 Husa på Elistrand
Ellen Marsvin 4,5,7 Kirsten Munks mor
Ellen Skogsrud 41,47
Emanuel Swedenborg 16
Emil 31 Gammal tandlös man
Emilie Tark 18
Emma 41
Ergodiel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn.
Erik Andersson 21
Erik Nordlade 41 Gift med Dorothea Havgrimsdotter
Erik XIV 3 Kung 2, Wasas son
Erland i Backa 21,23
Erling Skogsrud 41,47 Pansarmannen
Erling Skogsrud d.ä. 41 Emmas man. Pansarmannens farfar
Ernst 16 Ingrids make.
Eskil 23,41
Estrid 41,44,47 Katrines dotter
Euphrosyne Adelblom 16 Slog ihjäl Ingrids tillkommande
Evelyn 40 Kvinna som Tova gandade
Evert 21 Torpare
Fader Kinnvall 19
Fecor 47 Stormdemon
Fem st rövare 3 Överföll Sol m. eskort
Feodora 20 Furstinna. Vampyrslav.
Finn 40, 41,47 Jonatans son
Finn Arnesen 47 HP. Margits förläggare.
Fiskar-Per 32 Besökare på sjukhuset.
Fleden 22 Madame.
Florestan 5 Vild häst som Cecilie red
Frans Rantzau 5,7 Gift med Anna Catherine
Fredrik 24
Fredrik II 3 Kung Christian IV:s son
Fredrik III 7,9 Kung av Danmark
Fredriksen 40 Öbo som föll överbord
Frida 6 Lillasyster till Oline. Togs om hand.
Friherre Meiden 1 Far till Charlotte
Friherrinnan Meiden 1,2,3 Mor till Charlotte
Fru Adelblom 16 Mor till Euphrosyne
Fru Andersen 28 Tjänstekvinna hos familjen Lie
Fru Berenius 3 Laurents mor
Fru Jepsen 42 Modern ung kvinna på väg t. Danmark
Fru Karlberg 40 Dam
Fru Madsen 32 Besökare på sjukhuset.
Fru Malm 42 Hälsokostfreak
Fru Sebastiansdatter 22 Sömmerska
Fru Strahlenhelm 3
Fru Svingen 42 Fick chockskada då hon såg TDO
Fröken Marsvin 2 Dags "faster"
Fröken Ottilie 3 Jörgens flicka
Fröken Trolle 3 Dags väninna i Köpenhamn
Färjkarlen 31 Nerthus präst. Gengångare.
Gabriel Gard 38,41,44,47 Son till Karine och Joakim
Gabriel Oxenstierna av Korsholm och Wasa 9 Den äldre. Son nedan.
Gabriel Oxenstierna av Korsholm och Wasa 9 Historisk person. Hovmarskalk.
Gabriel Oxenstierna 16
Göran Oxenstierna 17 Kapten. Historisk person.
Gabriella Paladin 5,-8,41
Gamla Anna 19
Gamle Bröms 2 Äldre herreman på Akershus
Gammalt par i fiskarstuga 3
Gand 38,41 Rödhårig version av Marco
Gawar 41 Shaman från Tarangai
Georg Ludwig Eberhardsson 5,6 Greve av Löwenstein & Scharffeneck
Gerd 41
Gerd Martinsen 31
Germund 5 Alexanders första kärlek
Gert 31 Trevlig och intelligent tysk
Ghil den Grymme 41,47
Gluck 19 Komponist
Greta 24
Grete 1,2
Grevinnan Thott fr. Köpenhamn 3 Sols alias hos tyghandlarn
Grimar 1,2,41,44,47
Gro 40, 41,47 Jonatans dotter
Gry 41 Siegleiks syster
Gudleiv 41 Annas son
Gun Sommer 37 Gift med Herbert, mor till Wenche
Gunilla Grip 21,23,41
Guri Martinsen 31
Guro 41,47
Gustav 8 Gustavs fru var ett varulvsoffer
Gustav 24 Smed
Gustav Banér 3 Dog i Linköpings blodbad
Gustav Adolf Oxenstierna 9 HP. Marca Christianas son.
Gustav II Adolf 4
Gustav Wasa 3 Kung 1
Gustavsen 42 Dog när han såg TDO
Gyldenstierne 3 Slogs med Bille om Sols gunst
Gyllenstierna 3 Bor på Fulltofta
Göingarna/Snapphanarna 3 Danskvänliga frihetskämpar
Göran Oxenstierna 16,19
Görvel Faddersdotter 3 Gamla nåden på Vittskövle
Halkatla 40, 41,44,47
Halvard 41 Halkatlas bror
Han-som-blev-född-i-dörren 41, 42, 44 Shaman från Tarangai
Hanna 1,2,41,44,47
Hanne 38 Gift med Vetle
Hannibal Sehested 7 Gift med prinsessan Christiane
Hans Lindenov 7 Gift med Elisabeth Augusta
Hans-Magnus Olsen 37
Hansen 18 Doktor
Hauber 6 Stigare
Haydn 19 Kompositör
Hedvig 5,7 Kirsten Munks dotter
Hedvig Brink 32 Sanders första hustru.
Heike Lind 38,41,44,47
Heming Fogdedråparen 1,2 Dödades av Sol m hötjuga
Henning Lind 29,37,38,41,47
Henri 9 Franske vicomten. Anettes "vän"
Herbert Abrahamsen 28
Herbert Sommer 37 Gift med Gun, far till Wenche
Hermann Göring 38
Herr Braun 16
Herr Jepsen 42 Modern ung man på väg t. Danmark
Herr Karlberg 40
Herr Malm 42 Gillade hälsokost.
Herr Svingen 42 Såg inte TDO
Hertig Karl 3 Kung 5, Wasas son
Hiir 41,44 Shaman från Tarangai
Hilde 8 Bödelns dotter. Mattias fru.
Holmberg 38 Läkare, motståndsman
Huilfred von Steinhorn 9 HP. Wilfred. Magdas make.
Hulda 24 Gustavs fru
Häxor i Ansgars Klyfta 3 1 man + 2 kvinnor
Höchsthofen 5 Cecilies danspartner på en bal
Ian Morahan 42, 44,47 Tovas irländare
Imre 38 Blond version av Marco
Inga 2 Bodde i isf dal. Dog p.g.a. svår vinter
Ingegjerd 41,47
Ingela 16 Stines dotter. Döpt efter Ingrid.
Ingela Lind 41
Inger 2 Ett barn i isfolkets dal
Inger Hannestad 40 Unas väninna. Regressionserfaren.
Inger-Lise 26 Ung flicka
Ingrid Karlsen 37
Ingrid Lind av Isfolket 16,17,41,44,47 Drabbad.
Ingvar Strand 40
Inu 41, 42, 44 Tarangaier fr Demonernas Fjäll
Irmelin Meiden 8,41,47
Irovar 15,17,41 Gift med Tun-sij, Hövding , Nenest
Isu 17 Jurak samojed (Nenest)
Ivar 41 Halkatlas far
Jacob de la Gardie 9 HP
Jacob Huitfeldt 1 Länsherre i Trondheim 1581
Jacob Skille 3,4 Soldat. Charlotte Meidens älskade.
Jacob Ulfeld 2
Jahas 41,44,47 Yrsas son
Jakob Gard 38 Son till Abel Gard
Janko 19
Jeppe Marsvin 2 Dags far
Jesper Klausson 4,8 Dräng. Klaus son.
Jessica Cross 7,8 "Molly"
Joakim Gard 38,41,47 Son till Abel. Karines man.
Joel Nattman 8 Far till Hilde, Mattias fru.
Johan 2 Inkvisitor
Johan Banér 6,9 Historisk person. Gift med Juliana.
Johan Gabriel Oxenstierna 19
Johan III 3 Kung 2, Wasas son
Johan Strandberg 37 Med fru
Johann Kepler 6
Johannes 32 Pat.
Jolin 41 Tengels slav. Stal skatten.
Jolin 26 Solveigs barn från tidigare äktenskap
Jolin Jolinsönn 26 Galning. Solveigs ex-make
Jon Paladin av Isfolket 16,17,41 Ulvhedins son
Jonas 8 Elistrandsbarn. Drog kniv.
Jonas Alströmer 16
Jonathan 38,41 Son till Vetle
Josef Gard 38,41 Son till Abel Gard
Josh 44 Brittisk tillbedjare av Tidens herrar
Juliana av Erbach 5,6,9 HP. Grevinna av Erbach.
Julie 4 Gift med Martin (Cecilies präst)
Julius 27 Magdalenas onkel
Juliussen 22 Doktor
Junker Galle 2
Jörgen 41
Jörgen 3 Sols eskort från Danmark
Jörgen Walter 7
Kajsa från Vargaby 41 Gift med Christer Grip
Kaleb 6,-8
Kali 44 Hinduisk gudinna.
Kalle 37
Karen Margrethe 37
Kari 22 Eiriks dotter
Kari 28 Ungpiga på Elistrand
Karin Ulriksby 18 "Fröken Karin"
Karine 38,41,47 Dotter till Vetle
Karl 9 Betjänt till de falska Steinhorns
Karl i Knapahult 21
Karl X Gustav 7 HP. Kung av Sverige.
Karl XII 15 Kung av Sverige

Karl-Johan 37 P.h.u.
Kat 41,44,47 Vintersorgs son
Kat-ghil 41,44,47 Kats son
Katrine 41 Halkatlas brorsdotter
Kerstin Brandt 24 Väninna till Birgitta
Kiriel 44 1 av Siljes demoner enl D Sv Vattn
Kirsten Munk 4,6 Drottning av Danmark
Klampen Andersson 24 Bror till Klara Andersdotter
Klara Andersdotter 24
Klaus 2,3 Den berömde drängen
Knut 6 Sjuk pojke i gruvorna
Knut Skogsrud 41
Knut Skogsrud d.ä. 41
Knutsson 25 Sångledare för barnkören. Pedofil.
Kol Simon 24,29 Gift med Anna-Maria.
Kolgrim 4,-6,41,47
Korpral Värja 15
Krestiern 41,47 Didas bror
Kristina 7,9 HP. Drottning av Sverige
Kryp-Olle 25 Dräng.
Kung Christian av Danmark 3
Kybele 1 En av Siljes åtta demoner
Lars 41 Tengel den godes morbror
Lars 24
Larsen 23 Snivels påklädare
Lasse 42 Kidnappare med spetsiga skor
Laura 41,47 Tobbas dotter
Laurents Berenius 3 Livs första make, hustyrann
Lave Beck 15
Lavinia "Vinnie" Dahlen 37,47 Gift med Rikard
Lene Paladin 7,8,15,41
Lennart 29 Sagas man. Var otrogen. De skildes.
Leonarda 2 Sols syster
Leonora Christina 9,15
Leonora Christine 4,-6 En av Kirsten Munks döttrar
Lilith 44,47 Nattdemonernas stammoder.
Lina Axelsdotter 24 Fru
Linde-lou 41,44,47
Line 41 Mor till Tengel den gode
Lisbeth 38,41 Jonathans fru
Lise Merete Gustavsson 32 Christoffer Voldens fästmö
Lisen 8 Varulvsoffer. Gift med Gustav.
Lisen Brandt 24 Kerstins syster
Liv 1-10,41,47
Livor 31 Ung och kraftig fjällbonde
Ljungqvist 27 Doktor. Även känd som Stig Berg
Lovise 28 Dotter till Signe och Herbert
Lucifer 29,47 "Marcel". Gift med Saga.
Ludwig Munk 1 Länsherre i Trondheim
Lupus 1 En av Siljes åtta demoner
Lupus 41 En av Tulas demoner
Lynx 44
Mac 38
Machiko av Heike 40 Japansk dam
Madam Andersen 16 Änglamakerska
Madam Svane 8 Äktenskapsförmedlerska.
Madame Sörensen 18
Madeleine 16 Gift med Dan.
Mads 6 Vallpojke
Mads 41 Maris son
Madsen 25 Gammal fru
Magda von Steinhorn 9 HP. Spöke eller inte?
Magdalena Backman 27
Magdelone 5 Tjänsteflicka på Gabrielshus
Magnus Gabriel de la Gardie 9 HP
Mali 37,41,47 Gift med André
Malin 27,41
Mandrup Svendsen 18
Mar 17,47 Dödens ansikte". Drabbad.
Maran 23 En av De Grå
Marca Christiana Löwenstein und Staff 5,6,9 Historisk. Mikaels fostersyster.
Marco 29-47 Prins av De Svarta Salarna
Marcus Thrane 28 Mötesledare i Drammen
Margit Sandemo 47 Författare
Mari 38,41,47 Dotter till Vetle
Maria Skogh 15 Vendels 1:a kärlek
Mariana 41,47
Marianne Johannessen 37
Marie 1,2
Marina 16 Gift med Tristan. Bronjas mor.
Marit i Svelten 32, 41 Gift m Christoffer Volden
Martha 23 Vattenlik, en av De Grå
Martin 4 Djäkne. Cecilies präst.
Mary 44 Brittisk tillbedjare av Tidens herrar
Mary 40 Fredriksens hustru
Matilda 5,-8
Mats Andersson 21
Mattias Meiden 6,7,8,41
Menger 22 Advokat
Merete 2 Ett barn i isfolkets dal
Meta 3,6,7 Räddas av Sol vid våldtäkt
Micke 25 Spelevink
Mikael Lind as Isfolket 6-9,41,47 Den ensamme". Tarjeis son.
Mikkjel 23
Milan 19
Milo 17 Bergsväktare. Stupid och rå.
Mira 20
Molin 27 Magdalena Backmans morfar
Molly Hansedotter 7 Jessica Cross tjänarinna
Morten Hjortsberg 31 Turist, lång och ståtlig ung man
Mossmännen 47 Håller till i Svalget
Mästerman i Gråstensholm 3
Mörken 23 Snivels förvaltare
Nataniel Gard 37-47
Nattdemoner 47 19 st från Det stora Svalget
Nem 15 Nenetsernas högste gud
Nema 1 En av Siljes åtta demoner
Nermarken 6 Slavhandlare
Nero 8 Hund. Falsk varulv.
Nga 15 Nenetsernas onde gud. Nems son.
Ngut 15,17,41 Jaktstig", Son till Irovar & Tun-sij
Nicola 20 Se Anciol.
Niklas 8 Far till Matilda, Brands fru
Niklas Lind 8,41,44,47
Nikodemus 6 Dövstumt barn som togs om hand
Nils 18 Gammeldräng
Nils 23 Blond och blåögd apotekslärling
Nils Svensson 21
Nilsen 38 Materialförvaltare, motståndsman
Nilsson 24
Odd 41
Ola 23
Ola Olovsson 41
Olava Johansen 37 Syster till Agnes
Olav Nilsen 40 Rötägg från storstadsgatorna
Olaves 6 En av de som sålde Mattias. Rövare.
Olaves Krestiernssönn 40, 41,47
Ole 40, 41,47 Jonatans son
Ole Jörgen 38,41,47 Gift med Mari
Ole Olesen 4 Tarald hade skulder till honom
Oline 6 Fridas storasyster. Togs om hand.
Olof Rudbeck 16 Son till Olof Rudbeck d.y.
Olof Rudbeck d.y. 16
Olsen 31 Länsmansassistent.
Ondskans öga 41,44,47 Ond drabbad från Tarangai
Orin 17,41,44,47 Son till Sarmik. Bergsväktare.
Orm 41 Tengels slav. Försökte våldta Dida.
Ove Martinsen 31
Pastor Prunck 37 Sektledare. Hade 64 st utvalda.
Paul von Langenfeldt 29 Greve. Försökte få Saga.
Paulus 26,41,47 Drängen på Gråstensholm. Vålnad.
Peder 7 Soldat. Tancreds vän.
Pedersen 25 Hovmästare på Gråstensholm
Peik 47 Gabriels hund
Per 6 "Trastungen". Togs om hand.
Per 23 Trädgårdsdräng på Elistrand
Per 24
Per 28
Per Olav Winger 47 Dammsugarförsäljare
Peter 41
Peter 19 Pojke från Planina
Peter 20 Heikes färdkamrat
Petra d.y. 41 Gerds dotter
Petra d.ä. 41
Petter 32 Besökare på sjukhuset.
Petterssen 37
Pontus de la Gardie 9 HP.
Preben 3 Apollyon i det esoteriska sällskapet
Rahnii 48 Tengel den ondes syster
Rammet Paladin 6 Ofödd dotter till Gabriella Paladin
Rebo 1 En av Siljes åtta demoner
Rebo 41 En av Tulas demoner
Reinhard Heydrich 38 Munter nazist
Renate Wiesen 19 Heikes mor
Rikard Brink 37,38,41,47 Polis. Son till André
Rolf Lynge 1 Upprorsman
Rommel 38 Nazist
Rosa 4 Klaus hustru
Rosenkrantz 3 Slottsherre på Glimmingehus
Rousseau 19
Rudolf 24 Seveds son
Rune 38,41,44,47 Alrunan personifierad
Russ 38 Abel Gards grannes hund
Saga Simon 27,29,41,47
Salina Holzenstern 7 Hertiginna. Nymfoman.
Samuelsens fru 3 Tyghandlarns hustru
Sander Brink 31,32,37
Sara 23
Sara Gyllenborg 19
Sarmik 15,17,41,44 "Vargen", Bergsväktarnas ledare
Satan 44 Kristendomens onda makt
Setsuko 40 Hovdam
Seved 24
Shama 15,17 Stenen & dödens ande i Taran-Gai.
Shane 38 Karines irländska setter
Shira 17,38,41,47
Shiva 44 Hinduisk gud
Sidsel Martinsen 31
Siegleik 41,44,47 Guros son
Sigismund 3 Kung 4, Erik 14:s son
Signe 28
Signy 41 Halkatlas mor
Sigrid 16
Sigurd Sörensen 22 Advokat. Känd som "Hvitbekk"
Silje Arngrimsdotter 1-4,41,47
Simen 22 Spöke
Simon 6 Gabriellas tilltänkta
Sinsiew 15,41 Lilla fågel", Vendels första hustru
Siri i Kvarnbäcken 21
Sixten 24
Skrym 41, 42 Halkatlas morfar
Skräcken 41, 44, 47 Ond drabbad från Tarangai
Snivel 22 Domare
Sofie Amalie 7 Drottning av Danmark. Fredrik III's fru.
Sofie Elisabeth 5 Kirsten Munks dotter
Sofie Magdalene 18,23
Sol 1-3,38,41,44,47 Isfolkets ärkehäxa
Solveig 26 Eskils hustru
Sonja 47
Sophie Elisabeth 4,6 En av Kirsten Munks döttrar
Stein 38 Motståndsman
Stella Holzenstern 7 "Ella". Presumtiv mörderska.
Sten Banér 3 Dog i Linköpings blodbad
Stig Berg 27 Doktor. Även känd som Ljungqvist
Stina 19
Stine 16 Olycklig flicka. Hjälpt av Ingrid.
Stjärna 41,44 Shaman från Tarangai
Strahlemhelms barnjungfru 3
Sune 24
Sunniva d.y. 3,4,41 Sols dotter m Heming Fogdedråparen
Sunniva d.ä. 1,2,41
Susanna Frid 19
Svartänglar 47 20 st
Sveg 31 Länsman
Svein 2 En av de som bodde i isfolkets dal
Svein 41 Bror till Tore
Sven Broms 41 Far till Gerd. Gift med Petra d.ä.
Sven Karlsson 21
Syver 2 Bodde i isf dal. Dog p.g.a. svår vinter
Sölve 41,44,47
Sören 6 Elak pojke i gruvorna
Sören Grip 15 Gift med Christiana Stege
Tabris 44 En av Ingrids demoner
Tacritan 44 En av Ingrids demoner
Taira No Kiyomori 40 Japan som var högt uppsatt
Tamlin 41,44,47 Nattdemon
Tancred Paladin 5-9,41,47 Cecilies son.
Tarab 44 En av Ingrids demoner
Tarald Meiden 3,6,8,41 Livs & Dags son
Targenor 38,41,44,47 Didas son. Se även Vandraren
Tarjei Lind 6,41,44,47 Den förste utvalde
Techin Khan 17 Nordsibirisk hjälte. "Rösten"
Teinosuke av Heike 40 Son till Machiko, TGOs far
Tengel den gode 1-4,38,44 TDG
Tengel den mesige 41
Tengel den Onde alla Stinker
Tengel III 16,41
Teofil 25 Snäll präst i Borås
Terje Jolinsönn 26 Vacker ung man
Thomas Cross 7 Far till Jessica Cross
Thor E F S Francke 16 Ingrids tilltänkta
Thyra 5 Germunds hustru
Tidens herrar 44
Tilda 28 Mor till Herbert
Tilii 41,47 Lilla Blomma"
Tobba 41,44,47
Tomas 25
Tore 41 Tengel den godes morfar
Tova Brink 37,38,41,44,47
Tristan Paladin 16,41,47
Troll 9 Hundvalp.
Trond Lind 41,44,47
Tufs 32 Hund på Lindallén
Tula Backe 23,41,44,47
Tun-sij 15,41,44,47 "Eldkol" Shaman hos Nenetserna
Ture Rubeck 16 Son till Olof d.ä.y.
Tuu 15 Kusin till Sinsiew
Tyfon 47 Stormdemon
Uggle-Kersti 21
Ulf Paladin 16,41 Jons son
Ulmerdagg 3 Strahlemhelms hund
Ulrike 38 Avelsflicka på Lebensborn
Ulvar 29,30,41,47
Ulvhedin Paladin av Isf. 16,17, 41,44,47 Odjuret.
Una 40 Vinnies väninna
Urban Hjärne 16
Ursula Horn 5,7 Alexanders syster. Grevinna.
Valdemar Christian 7 Bror till Leonora
Walter 31 Trevlig och intelligent tysk
Vanja 31,41,47
Vassar 17,41,44 Sarmiks son. Bergsväktare.
Vega 1,2,41,44,47 Kvinnan vid sjön
Vemund Tark 18
Wenche Sommer 37 Dotter till Gun och Herbert
Vendel Grip 15,16,17,41,47
Wendels 7 Par. Grannar till Holzenstern
Vetle Volden 37,38,41,47
Wilhelmsen 5,7 Betjänt på Gabrielshus
Viljar 26,29,41,47
Willbert 2 En av de knektar som dräpte Hanna
Villemo Kalebsdotter 8,16,41,44,47
Willy Matteus 37
Vinga Tark 22,41,47
Vintersorg 41,44,47 Tengel den ondes son
Viola 23 Snivels husa
Winsnes 40 Gubbe med damtycke och fickplunta
Wolfgang Amadeus Mozart 19 Kompositör
Ylva 41 Jahas och Estrids dotter
Yoshitsune 40
Yrja Mattiasdotter 4,-8
Yrsa 41 Halkatlas brorsdotter
Yves de Conte 20
Zahun 44 En av Ingrids demoner
Zaren 44 En av Ingrids demoner
Zeno 20 Värdshusvärd
Äldre adelsdam 3 Sol var sällsk.dam på båt t. Danmark
Ärkeängeln Mikael 47
Örjan Grip 15,16,17,41 Vendels son. Shiras bror.
Örjan Stege 15 Gift med Lene Paladin
Överstelöjtnant Kruse 5 Tronds befälhavande
ÖvLt Claes Skogh 15 Far t Maria Skogh, Vendels 1:a kärlek

Uppdatering på bloggen

Bloggen uppdateras långsamt. Detta gör att det kommer ta tid innan allt är färdigt. Det kan vara så att böcker som anges som icke utgivna hinner ges ut innan inläggen uppdateras.

Jag fortsätter att varna läsare för SPOILERS!

20. Ett hav av kärlek

Texten på baksidan av boken:

De utsända från Ljusets rike hade två viktiga uppgifter: De skulle finna Berengaria och Móri, dessutom skulle de oskadliggöra Lenore och Talornin, som hade fört bort dem.

Armas gladde sig åt att bli Berengarias hjälte och såg inte smärtan i unga Lissas ögon. Och den odödlige Marco, som de inte kunde klara sig utan, var distraherad av att han för första gången i sitt otroliga liv var förälskad...
Norska Et hav av kjærlighet

Polska Morze miłości

Island (Har ännu inte släppts)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

19. Mördande oskuld

Texten på baksidan av boken:

Mäktiga och onda makter motarbetade Ljusrikets kamp för att rädda planeten Jorden. De hade i sin besittning ett virus som kunde utplåna allt liv, och de hade fört bort häxmästaren Móri och Berengaria till en okänd plats.

Armas var helt besatt av tanken att rädda Berengaria och framstå som en hjälte i hennes ögon. Därför kändes det extra försmädligt att han blev vald till att beskydda Lissa - en bortskämd och näsvis flicka som dessutom var narkoman...Norska Drepene uskyld
 
 


Polska Podstęp

Island (Har ännu inte släppts)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

18. Så djup en längtan

Texten på baksidan av boken:

Lilja och Goram älskade varandra, men Goram var en Elitväktare och han hade underordnat sig de stränga ordensreglerna. Den enda som kunde rädda deras kärlek, var häxmästarsonen Dolg.

På sin färd för att rädda Jorden hade Dolg, Goram och Lilja kommit till Taran-gai, där den drabbade Mar en gång hade blivit omvänd till de godas sida. Nu var området härjat av tre obeskrivliga väsen som utplånade alla som försökte stoppa dem...


Norska Så dup en lengsel

Polska Tęsknota

Island (Har ännu inte släppts)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

17. Från toppen och uppåt

Texten på baksidan av boken:

De goda krafterna i Ljusets rike hade framställt ett eleksir som kunde ta bort alla onda och fientliga tankar från människohjärnan. Men skulle de lyckas med att rädda Jorden, måste de sprida eleksiret till alla världens människor.
Tiden var knapp, för det var dåligt klimat ute i världen, där korruption och maffiaverksamhet härskade. Lyckligtvis fanns det fortfarande plats för kärleken...


Norska Fra toppen og oppover
 
 


Polska Na ratunek

Island (Har ännu inte släppts)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

16. Livshunger

Texten på baksidan av boken:

Berengaria var känd som en livlig flicka med en glödande aptit på allt livet kunde erbjuda henne. Nu hade denna livshunger ersatts av en stilla, nästan bedrövad framfart. Alla i hennes närhet hade funnit sin specielle vän, men själv kände hon sig ensam och uppgiven.

Som tur var blev hon utvald till att delta i en sista viktig expedition till De Svarta Bergen - för att oskadliggöra de stora och farliga svarta fåglarna...


Norska Livshunger

Polska Głód życia

Island (Har ännu inte släppts)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

15. Mörkrets ande

Texten på baksidan av boken:

Elixiret som skulle rädda världen, var klart. Så snart människor och väsen i Ljusets rike och ute i Mörkret hade druckit av det, skulle allt vara klart för att uppsöka människorna ute på Jorden.

Men i mörkrets rike, i en tät trollskog med ett litet tjärn omgivet av vita blommor, väntade en ond makt på Ljusrikets utsända - och speciellt på Elena...Norska Mørket
 
 


Polska Ciemność

Island (Har ännu inte släppts)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

14. In i värmen

Texten på baksidan av boken:

Expeditionen från Ljusets rike var klar till den sista etappen fram till Det klara vattnet i De Svarta Bergen. Den unge indianen Nattöga var Den utvalde som skulle försöka att nå denna godhetens källa.

Med sig hade han andarna Shira och Mar, och inte minst den ädle Marco, prins av De Svarta Salarna. Men ingen av dem fick följa Nattöga den allra sista biten - som det var mycket osäkert om han skulle klara att forcera...


Norska Inn i varmen

Polska Lilja i Goram

Island Í hlýjunni (?) (Boken är på väg att släppas, titeln är svår att få grepp om för en icke isländsk.)
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

13. Ond saga

Texten på baksidan av boken:

Expeditionen från Ljusets rike var klar till den sista etappen fram till Det klara vattnet i De Svarta Bergen. Den unge indianen Nattöga var Den utvalde som skulle försöka att nå denna godhetens källa.

Med sig hade han andarna Shira och Mar, och inte minst den ädle Marco, prins av De Svarta Salarna. Men ingen av dem fick följa Nattöga den allra sista biten - som det var mycket osäkert om han skulle klara att forcera...
Norska Ond saga
 


Polska Tajemnica Gór Czarnych

Island Ill örlög
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

12. Det bävande hjärtat

Texten på baksidan av boken:

Hennes namn var Kari och hon var fråntagen alla möjligheter till ett värdigt liv. Inte nog med att hon var obetydlig att se på i människornas ögon, hon var också utvald till att spela en osympatisk roll.

Då hon mötte den stilige Armas långt inne i De Svarta Bergen, fylldes hon av ett ytterst litet hopp om att även hon skulle få uppleva lite lycka i livet. Men kunde verkligen han, en så högtstående person, se något fint i en ynklig människa som henne...?


Norska Det bevende hjerte

Polska Drżące serce

Island Sál í hlekkjum
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

11. Bländverk

Texten på baksidan av boken:

Sol av Isfolket var lovad en ny chans att uppleva kärleken, och på den stora expeditionen ute i Mörkrets rike mötte hon sin drömprins: En blond och ståtlig riddare med svärd, rustning och egen borg.

Men utanför Ljusets rike var ingenting riktigt så som det såg ut att vara - och Sol var helt ovetande om att hon beundrades av en annan och mycket starkare man...
Norska Skrømt
 


Polska Strachy

Island Umskiptingar
 
I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

10. Nattsvarta rosor

Texten på baksidan av boken:

Äntligen var allt klart för Ljusrikets expedition till De Svarta Bergen. Förutom en mängd hjältemodiga män var de fyra kvinnorna Indra, Siska, Shira och Sol av Isfolket med.

Det första hindret i Mörkrets rike blev den långsträckta Rosornas dal - och farorna som mötte dem där...
Norska Nattsvarte roser

Polska Czarne róże (Fler egna omslag har inte Polen. Från bok 6 har de samma som Svenska.)

Island Náttsvartar rósir

I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

9. Sol av Isfolket

Texten på baksidan av boken:

Sol av Isfolket hade aldrig fått uppleva kärleken i sitt korta liv. Nu önskade hon sig så innerligt en ny chans att träffa någon hon kunde älska.

Men först måste hon oskadliggöra den grymma häxan Griselda, som hade gömt sin själ och bara väntat på att komma tillbaka för att hämnas på invånarna i Ljusets rike...
Norska Sol av IsfolketPolska Sol z Ludzi Lodu (Fler egna omslag har inte Polen. Från bok 6 har de samma som Svenska.)

Island Sunna af ætt Ísfólksins

I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

8. Skräcken

Texten på baksidan av boken:

Efter att häxan Griselda var oskadliggjord, var en stor expedition klar för resan ut i Mörkret för att rädda jättehjortarna som höll till där. Med på den farliga turen var många unga som av olika anledningar led av olycklig kärlek.

I Mörkrets rike väntade onda väsen som ingen förr hade hört talas om - och som även Móri och Isfolkets hjälpare skulle få problem med att övervinna...Norska Redsel

Polska Wyprawa (Fler egna omslag har inte Polen. Från bok 6 har de samma som Svenska.)

Island Skelfing

I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.

7. Häxan

Texten på baksidan av boken:


Griselda var en äkta häxa av det värsta slaget. Med hjälp av en speciell salva kunde hon göra männen vilda av begär, hon kunde få vittnen att falla i total glömska, och hon var speciellt duktig på att få andra kvinnor dömda till döden för häxeri.

Nu hade hon kommit till Ljusets rike, och aldrig hade hon mött så många åtråvärda män som där. Men först och främst måste hon röja en mängd kvinnor ur vägen...
Norska HeksenPolska Wiedźma (Fler egna omslag har inte Polen. Från bok 6 har de samma som Svenska.)

Island Nornin

I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.


6. Den utvalde

Texten på baksidan av boken:

I Ljusets rike arbetades det hektiskt för att få sänt en ytterst viktig expedition till De Svarta Fjällen. De flesta medlemmarna i den farliga expeditionen var redan utplockade, men en saknades: Den utvalde.

Den utvalde var en ung pojke som skulle hämtas från den mystiska södra delen av Ljusets rike. Och Indra av Isfolket var utsedd att ta sig an denne mycket specielle pojke...
Polska Chłopiec z PołudniaIsland Sá útvaldi
 

Norska Den utvalgte

I Norge ges böckerna ut två och två. Därför kommer endast vartannat inlägg ha ett bokomslag från norge med.