Lilith

Nattdemonen Lilith
 
 
 
 
 

RIP - Tove Sandemo

Det är med stor sorg och beklagan som jag nåddes av den nyhet att Margits dotter Tove avlidit. Tove blev 66 år gammal. Hon och Margit bodde tillsammans i Skillinge.
 
 
 
 
 
 
 

Margit Sandemo og den mystiske Lucifer

1993 Gavs boken "Margit Sandemo og den mystiske Lucifer,ockult världbild i fickformat" ut av Arild Romarheim och Michael Holter
 
Det finns nästan ingen information att tillgå om vad boken handlar om och jag kopierar därför rakt av den illla text som faktiskt står om boken men knappt säger något alls. 
 
I den här boken leder författarna läsaren genom den ockulta världen man möter i serien "Sagan om Isfolket" och "Warlock" av Margit Sandemo. Centralt för dessa böcker är Lucifer, som Sandemo tror har blivit orättvist behandlad.
 
 
 

Tengel den onde - Tan-Ghil

Bilden som folk har av Tengel den onde eller Tan-ghil verkar skilja sig en del åt. Här har jag samlat lite olika versioner. 
 
Det jag själv tycker många går bet på i sin föreställning är ju det faktum att Tan-gils far var japan och morden en Tharangaisk kvinna vilket bör göra hans utseende allt annat än nordiskt. Dessutom har han väl näst intil mumifierats under sin tid i dvala. Men detta till trots kommer här lite olika föreställningar om hur han skulle kunna gestaltas. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och som förvandlad av ondskans vatten
 
 
 
 

Släktträd

Släktträdet, klicka på bilden för förstoring.
 
 
 
 

 
 

Jubileums Dvd

2007 släppte Schibsted förlagen ihop med Gaia studio en 25 års jubileums dvd. Dvdn är 1 timme och 28 minuter lång och innehåller material om Margit och hennes livsupplevelser och böcker.
 
På baksidan av dvd:n står det:
 
Margit Sandemo är en av Nordens mest folkkära författare. Här berättar Margit den dramatiska och färgsprakande historien om sitt liv- om tuffa barn och ungdomsår, om möten med den stora kärleken, om de osynliga hjälparna som alltid finns vid hennes sid, och inte minst om sitt författarskap 
Vi följer med Margit till Island och Häxmästarens rike, omgivet av varma källor och spännande historier. DVD:n innehåller dramatiska scener från författarens senaste romanserie Trollrunor. Filmen lanseras i samband med 25-årsjubiléet av Sagan om Isfolket, serien som blev Margits stora genombrott som författare!
 
 
 

Bildserie herrarna Lind av Isfolket

Tengel, Are, Tarjei, Mikael, Dominic, Tengel III, Dan, Daniel,Sölve, Heike, Eskil, Viljar, Henning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Margit intervjuad av DN

Om du följer länken hittar du en intervju med Margit som DN skrivit. De uppmärksammar det faktum att Isfolket åter igen kommit upp på tapeten efter den dunder succé den blivit som ljudbok hos Storytel.
 
 
 
 

Storytel -Isfolket tävling

Nu när hela serien med alla 47 böcker finns ute på Storytel har de släppt en tävling.
Om man skriver en hälsning till Margit och berättar om sin favoritkaraktär i böckerna är man med och tävlar om en tavla i storleken 1*1m föreställandes de säsongsomslag med Julia som storytel använt till böckerna. 
 
Läs mer och delta i tävlingen på Storytels blogg
 
Tävlingen pågår till 31/7 -15 så det är några dagar kvar att lämna sitt bidrag.
 
 
 
 
 

Sveriges Radio P4 Stockholm - Svenska ikoner - Margit Sandemo

 
Den 19 juni 2015 sändes programmet Svenska ikoner i Sveriges radio p4 Stockholm. Detta avsnitt handlar om Margit Sandemo. Programmet går att lyssna på eller ladda ner här: Sveriges Radio
 
 

Storytel släpper fortsättning

I samband med den träff som Storytel anordnade i Stockholm tillsammans med Margit Sandemo och Julia Dufvenius släpptes nyheten att även Häxmästaren och legenden om ljusets rike kommer släppas som ljudbok hos Storytel. I dagsläget har de inget releasdatum för när de kommer, men inläsningen börjar i hös och ryktet säger att även dessa är det Julia som läser in.
 
 
 

Sagan om Isfolket -Förbannelsen

Idag offentliggjorde Raymond Husak som illustrerar den tecknade serien om Isfolket att hösten 2015 kommer Serien släppas på svenska i bokform. 
En fantastik nyhet för alla Isfolksälskare. 
Om man klickar in på http://saganomisfolket.com/  kan man om man har tur vara bland de 100 första som förhandsbokar ett exemplar och får det singerat.
Priset kommer ligga på 99:-