Dag Christian Meiden

Dag får en spännande start på livet. Till att börja med är han ett oönskat resultat efter ett nattligt äventyr som hans mor Charlotte Meiden har ihop med en gift man vid namn Jeppe Marsvin. Han föds på en höskulle 1581 mitt i det pesthärgade Trondheim. Hans mor har dolt hela graviditeten och föder honom i hemlighet för att sedan smyga ut ur staden och lämna honom i skogen.
 
Dag blir funnen av Silje och Sol, som tar honom med sig. Silje uppfostrar honom sedan som sin. Hans första år i livet blir inte de enklaste då han växer upp i nödår utan mordersmjölk och får en klen start på livet. Som ung pojke beskrivs han som lite lillgammal, petig och nästan lite snobbig. Vid 5 års ålder får han veta att Silje inte är hans riktiga mor men att de tror att hans biologiska mamma är död. Sanningen om att hon övergivit honom skonar de honom ifrån att få veta.
 
När Dag så småning om får träffa sin riktiga mamma blir det hon som undervisar och lär upp honom. Vid 12 års ålder flyttar han även från Silje och Tengel för att ist bo med Charlotte. Dag uppfostras nu till den lille friherre han egentligen är född som.
 
Dag är intelligent så han utbildar sig och går i lära för att bli lagman och senare sorenskrivare (Norskt ord för dommare).
 
Dag gifter sig med Liv, och tillsammans får de sonen Tarald 1601 och dottern Cecilie 1602.
 
1637, vid 56 års ålder dör Dag.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback