Sol Angelica av Isfolket

!Spoiler varning!
 
Sol föds i Trondheim 1579 men då vid namnet Angelica. Hennes mor är Sunniva (oftast nämnd som den äldre) Tengel den godes syster. Sols liv börjar utanför isfolkets dal. Hon har en lillasyster Leonarda som dör i pesten samtidigt som mamman. Sols far får man aldrig veta vem han är, vad han heter eller när han dör. Man vet bara att Sunniva och han är gifta och lever utanför isfolketsdal och att Sunniva håller sitt släktskap med Isfolket helt hemligt för honom.
 
Sol blir funnen av Silje i Trondheim under pestens härgningar. Sol ligger vid sin mors döda kropp och är 2år. Silje tar med sig flickan och uppfostrar henne som sin egen. Det är Silje som ger henne namnet Sol då flickan är förliten för att själv kunna berätta om sitt riktiga namn, Angelica. Under tiden som historien fortgår frammkommer släktskapet mellan Sol och Tengel, man förstår även att Sol är en drabbad.
 
Sol beskrivs redan som liten flicka som väldigt vacker, vart eftersom hon blir äldre trycks det mer och mer på att hennes utseende är i en klass för sig. Hon har svart lockigt långt hår och de typiska kattaktiga gula ögonen. Som barn omnämns de dock som gröna. Hon gillar att spegla sig i andras beundran och klär sig gärna vackert och utmanande. Redan vid fjorton års ålder, hade hon utvecklat en väldigt feminin kropp, som bara blev mer och mer attraktiv med åldern. Hon var mycket tunn, hade stora bröst, och alla överlåtarens sensuellt över varje rörelse hon gjorde.
 
Tidigt visar hon tecken på att ha övernaturliga krafter, med hjälp av tankekraft får hon en pojke att skära sig i handen redan som liten flicka. Sol har en dröm om att bli en lika duktig häxa som hennes föregångare, Hanna. Hon lärs upp av Hanna under tiden i Isfolkets dal, senare på lindallen lär hon och Tengel varann om trolldomsmedlen de använder för att bota sjuka.
Sols liv blir lite av en kamp mot det onda som hela tiden vill bryta ut inom henne. Ibland kan hon inte stå emot och händelserna blir där efter. Hon skadar folk med hjälp av tankens kraft, förgiftar och dödar dem som vill hennes älskade familj och vänner illa. Sol rör sig i ett skuggland mellan vår värld och den vid sidan om vår. Hon känner krafter som sänker mörkret över henne och den enda man som någonsin kan ge henne kärlek, finns bara i hennes narkotiska drömmar.
 
Vid en ålder av 22 år får Sol en oönskad dotter som hon döper efter sin mor Sunniva. Dottern kallas ofta Sunniva den yngre för att skilja på henne och mormodern. Fadern till barnet är Hemming fogdedropare som Sol hela sitt liv har velat ta hämnd på för att han var orsaken till att hennes stora idol Hanna blev dödad.
Inte långt efter att Sunniva lämnats över till Silje och Tengel blir Sol tillfångatagen och anklagad för häxeri och skall brännas på bål som häxa.
 
Livet är aldrig enkelt för Sol, och hennes anhöriga går ständigt omkring med en oro över att hon ska hamna i svårigheter som inte ens hon kan ta sig ur. Själv är hon mest orolig att hon ska göra sina nära och kära illa men hennes livsglädje och hennes "jävlar anamma" kan ingen ta ifrån henne.
Sol var en grym kvinna. Hon dödade sammanlagt 17 personer genom sitt liv, även som barn i Isfolket Dal.
 
Som död kommer Sol senare tillbaka som ande och hjälper sina släktingar i kampen mot Tengel den onde.
 
I legenden om ljusets rike har sedan Sol en helt ny historia och man får följa hennes liv på nytt inne i riket.
 
 
 
 
Kommentarer
My

Hej! Tack för en grym blogg. Jag är besatt av isfolket. Menar du att karaktärerna i isfolket kommer tillbaka i "ljusets rike"?
Tack!

Svar: Inte alla men många karaktärer återkommer i Ljusets rike.
Sandemo Fan

2014-01-04 » 22:49:06
Anonym

Hej! Väldigt roligt att läsa berskrivningen av Sol då det är mitt namn haha😇

2016-01-02 » 21:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback