Ensam i världen


Detta är en av Margits fristående böcker som inte släppts i någon serie.
 
Baksidetexten:
Föräldralös och ensam är Kira på flykt undan krigets fasor. Vem är hon egentligen, och var kommer hon ifrån? Efter moderns död har Kira glömt sitt riktiga namn. Hon har inte någon plats hon kan kalla ett hem, bara landsvägen och slagfälten, där hon flackar omkring i soldaternas följe. Ingen man bryr sig om henne - tills hon möter Johannes. Tillsammans ger de sig ut på den långa resan för att finna ut vem hon är, och Johannes är snäll emot henne, som mot en syster... Stor är överraskningen då de äntligen kommer fram: Kira är arvinge till ett vackert, gammalt gods! Men någon misstycker att hon kommer. Någon är ute efter hennes arv, och hon står inför många gåtor. Och Johannes, kommar han att förstå att han är med i hennes drömmar. Där är han ingen bror, utan hennes älskade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Norsk Titeln: Ensom i verden
Danska Titeln: Ensom i verden
Polska Titeln: Odnalezione szczęście
 
Andras ord om boken:
 
Ännu en av de Sandemoböcker som jag kallar för "nyare". D.v.s. den kom ut på 90-talet, ungefär samtidigt som "Vargens lilla lamm". För den som har läst Sagan om Isfolket så känns miljön i "Ensam i världen" bekant. Någonstans i Europa under trettioåriga kriget. En föräldralös flicka, Kira, lyckas överleva i trossen som vandrar tillsammans med en av alla härar i Europa. Men så dör mannen som har tagit hand om henne och Kira bestämmer sig för att resa till sina föräldrars hemland. Hon har ett litet paket som bör ge en ledtråd angående hennes ursprung, men hon kommer inte ens ihåg sitt fullständiga namn.

Johannes är en svensk soldat som har bestämt sig för att resa hem. Han har varit i kriget i många år och nu är det ingen ordning eller kontroll på vart soldaterna går längre. Han och Kira ska åt samma håll och de slår sig ihop. Johannes är ganska noga med att Kira inte alls motsvarar hans nätta kvinnoodeal, så hon har inget att frukta från honom. Vilket faktiskt är ganska sårande för henne. Det är en Margit Sandemobok så man fattar ju hur det ska gå. Och så är det ett mysterium också så klart. Kira verkar höra hemma i en fin familj på ett rikt gods - men när hon och Johannes kommer dit upptäcker det att det är något som inte stämmer. Det är lite för många attentat riktade mot dem. Alla är visst inte glada över att en okänd arvinge dyker upp.

En Sandemobok som innehåller det man förväntar sig, varken mer eller mindre. Gillar man det så kommer man gilla den här boken också. Annars kanske inte.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback