Spindelväv

 
 
Baksidetexten:
 

Det gamla huset i den gamla vestlandsdalen hade stått tomt och öde i många år. Man sade att det spökade på godset och att det dolde sig en skatt därinne.

Många hade under årens lopp försökt att finna skatten men huset bevarade ännu sin hemlighet.

För Lakselias ungdomar var "Godset" både skrämmande och en besatthet. De bestämmer sig för att undersöka huset från källare till vind.

Bit för bit löses den klibbiga spindelväven om "Godsets" gåtfullhet upp, och vad detta kråkslott gömde visade sig vara mer avskräckande än någon kunde föreställa sig. Tillsammans måste de bekämpa ondskan och ta fram sanningen i ljuset, en gång för alla...

 
 
Andra ord om boken:

Spindelväv är en romantisk spänningsroman från tidigt 1930-tal. De onda mot de goda, de fattiga mot de rika.

En vacker och idyllisk plats som döljer djupa hemligheter.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är 1930-tal och i den lilla norska bygden Lakselia planerar de fyra syskonen Rud att utforska det mystiska "godset" tillsammans med sin vän Tom och bygdens polisman Eik. Det är egentligen inget särskilt gammalt hus, men det har stått tomt länge och det går en del historier om spöken och gömda rikedomar.

Samtidigt har Eik en allvarligare fråga att fundera på. Man har hittat ett lik, och ingen vet vem det är eller hur personen har hamnat på en plats som ändå är ganska avlägsen.

Och så förekommer det förstås ett par olyckliga förälskelser. Alla ingredienser som brukar finnas i Margits böcker finns också i"Spindelväv". Till exempel en liten och ganska isolerad bygd. Frikyrkligheten och det sätt den beskrivs på känns också igen från andra böcker. Och naturligtvis att "de onda" är hänsynslösa, men också fega och löjliga.

Det här är inte en favorit direkt, men helt okej om man brukar gilla Margits böcker. Jag skulle ju inte rekommendera den till någon som inte gör det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback