10. Vinterstorm

Texten på baksidan av boken:

Vid sjutton års ålder, förälskade Villemo Kalebsdotter sig kompomisslöst i den åtta år äldre Eidar Svartskogen. Lite på grund av att alla sa att Eidar var av dåligt blod och en professionell kvinnoförförare. Villemo fick dyrt betala för sin blinda tro på Eldar, som trots sin unga ålder redan hade blandat sig i uppror och blodshämnd.


Norska Vinterstorm (samma framsida som svenska)

Danska Vinterstorm


Polska Zimowa zawierucha


Ryska Вьюга


Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Vetrarhríð (samma framsida som svenska)

Ungerska
Hóvihar (samma framsida som svenska)


Andra ord om boken:

Vid sjutton års ålder förälskade Villemo Kalebsdotter sig kompromisslöst i den åtta år äldre Eldar Svartskogen. Lite på grund av att alla sade att Eldar var av dåligt blod och en proffisionell kvinnoförförare. När Villemo är nära att bli våldtagen, så råkar hon av misstag döda våldtäktsmannen. Han är oturligt nog den iskalle Wallarbondens son, och den ätten är Svartskogens värsta fiender. Så Villemo flyr tillsammans med Eldar, som var med henne då hon dräpte Wallarsonen.

Hon följer Eldar vart han än går, och får dyrt betala för sin blinda tro på honom. Trots sin unga ålder har Villemo nu blandat sig i både uppror och blodshämnd. Och nu nu har den grymme Wallarbonden ett mål som han inte kommer lägga åt sidan förrän det är avslutat; Att till varje pris döda Eldar och Villemo...
 
 
 
Trackback