14. Den siste riddaren

Texten på baksidan av boken:

Tristan Paladin var den känsligaste och olyckligaste av Isfolkets män. Han hade inte mycket att leva för tills han mötte Hildegard. Hildegard som blivit slagen och hunsad av sin man och som led av en livshotande sjukdom. Ridderlig som han var, ville Tristan hjälpa den stackars kvinnan. det var genom henne han fick vetskap om en ond orden som offrat människor och som ville störta kungen...

Norska Den siste ridder (samma framsida som svenska)

Danska Ridderen

Polska Ostatni rycerz

Ryska Последний из рыцарей

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Síðasti riddarinn (samma framsida som svenska)

Ungerska
Remény nélkül(samma framsida som svenska)
Andra ord om boken:

Tristan Paladin var den känsligaste och olyckligaste av Isfolkets alla män. Han blev illa sårad som barn och hade ännu inte repat sig, och han kände att han inte hade mycket att leva för innan han mötte Hildegard. Hon hade en livshotande sjukdom och blev illa hunsad och slagen av sin man för att inte vara god nog.

Ridderlig som Tristan var, ville han hjälpa henne. Det var genom Hildegard som han fick reda på en ond orden som offrade människor och i synnerhet jungfrur. Och nu hade Hildegards enda dotter, den unga Marina försvunnit - samtidigt som Hildegard bara blir sjukare och sjukare...
 
 
Trackback