15. Vinden från öster

Texten på baksidan av boken:

När karl XII bestämde sig för att erövra Ryssland, anade han inte hur mycket sorg och elände han skulle komma att förorska. Vendel Grip av Isfolket var en av många som hamnade i ett ryskt fängelse långt inne i Sibirien. Slutligen lyckades han rymma i en gammal båt. Starka strömmar förde honom norrut till tundran vid karahavets kust - och otroligt nog till en mycket avlägsen gren av Isfolkets stamträd...


Norska Vinden fra øst (samma framsida som svenska)

Danska Østenvind

Polska Wiatr od wschodu

Ryska Ветер с востока

 


Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Austanvindar (samma framsida som svenska)

Ungerska
Keleti szél(samma framsida som svenska)

Andra ord om boken:

Christiana Stege blir förtvivlad när hennes äregirige man Sören sviker henne och skickar ut deras ende son, Vendel, i Karl den tolftes krig mot ryssarna. Vendel är nästan bara barnet när han som så många andra, hamnar i ett ryskt fängelse i det iskalla Sibirien.

Där är han fånge länge länge, men slutligen lyckas han fly i en gammal båt. Den för honom till tundran vid Karahavets kust. Han kommer till Jurakernas folk och inser snart att några av dem är ättlingar av en mycket avlägsen gren i Isfolkets släktträd...
 
 
Trackback