19. Drakens tänder

Texten på baksidan av boken:

Då Sölve Lind nästan var vuxen, upptäckte han att han var en av Isfolkets utvalda och att han hade onaturliga gåvor. Allt han verkligen önskade sig fick han, även om önskningarna både var egoistiska och kriminella. Hänsynslöst utnyttjade Sölve sina gåvor till att skaffa sig rikedom och vackra älskarinnor. Ända tills han oväntat fick veta att han hade fått en son - ett vidunder som ingen i världen någonsin fick se...

Norska Dragens tenner (samma framsida som svenska)

Danska Dragens tænder

Polska Zeby smoka

Ryska Зубы дракона

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Tennur drekans (samma framsida som svenska)

Ungerska
Sárkányfogvetemény (samma framsida som svenska)Andra ord om boken:

Draksådd, hade Ulvhedin sagt. Isfolket är som draksådd. Alla trodde, att Isfolket blivit kvitt förbannelsen efter Shiras otroliga bragd. Inga drabbade hade fötts i den följande generationen; Elisabet, Sölve, Ingela och Arv... var inte de fyra präktiga ungdomar? Ulvhedin visste bättre.
Han visste att Shira endast lagt grunden för förbannelsens tillintetgörande...

Sölve Lind var nästan vuxen då han upptäckte att det var han det var han som var den drabbade. Hänsynslöst utnyttjade han sina gåvor, och av den mänsklige Sölve fanns det snart ingenting kvar - han hade utvecklats till att bli en av de farligaste drabbade någonsin...
 
 
 
Trackback