22. Demonen och jungfrun

Texten på baksidan av boken:

När Heike Lind av isfolket till slut återvände till Norge för att kräva sitt rättmätiga arv, upptäckte han att alla hans släktingar var borta, och att skrupelfria bedragare hade svindlat till sig egendomen. Heike visst inte vad han skulle ta sig till - innan han fann den folkskygga flickan som strövade runt i skogen som en skugga...


Norska Demonen og jomfruen (samma framsida som svenska)

Danska Dæmonen og jomfruen

Polska Demon i panna

Ryska Демон и дева

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Jómfrúin og vætturin (samma framsida som svenska)

Ungerska
Démon és angyal (samma framsida som svenska)


Andra ord om boken:

När Heike till slut når sitt hemland Norge, där han ska överta sitt arv, Gråstensholm så finner han gården bebodd. Det är Domare Snivel som härskar på Gråstensholm sedan Heikes släkting Ingrid gick bort. Han finner också att Elistrand inte är bebott av hans isfolkssläktingar Elisabeth och Vedmund. Utan de har gått bort i lungsot och deras dotter Vigna TarK av Isfolket är försvunnen.

Men Heike finner till slut Vinga, som bor undangömd i skogen, och han börjar forska i gårdarnas och Vingas föräldrars öden. Till slut finner han ett sätt att få tillbaka gårdarna... men det är livsfarligt..

 

 

 

Trackback