23. Våroffer

Texten på baksidan av boken:

Vinga Tark och Heike Lind, båda tillhörande Isfolket, hade inlett kampen för att få tillbaka släktens egendomar. Men ännu satt den hänsynslöse domaren Snivel på Gråstensholm. Heikes rättmätiga arv. För att besegra domaren var Heike tvungen att använda sina "onda" gåvor för att frambesvärja övernaturliga krafter. Till detta behövde han hjälp av en jungfru - men kunde han offra sin högt älskade Vinga...

Norska Våroffer (samma framsida som svenska)

Danska Ritualer

Polska Wiosenna ofiara

Ryska Весеннее жертвоприношение

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Vorfórn (samma framsida som svenska)

Ungerska
Áldozat (samma framsida som svenska)Andra ord om boken:

Heike och Vinga fortsätter att kämpa för att få tillbaka sina gårdar men domare Snivel tycks inte ha några som helst planer på att flytta från Gråstensholm, tvärtom tycks han vara beredd att vidta alla tänkbara och otänkbara åtgärder för att kunna stanna där.
Heikes och Vingas liv har varit i fara mer än en gång under tiden de har kämpat om gårdarna och efter att de äntligen har lyckats få tillbaka Vingas älskade Elistrand bestämmer de sig för att de måste ta till nya metoder för att få tillbaka Gråstensholm. Med hjälp av Heikes övernaturliga förmåga och vad de läst i krönikoböckerna om Isfolket bestämmer de sig för att försöka frammana det grå folket, en brokig skara av andar och demoner som skulle kunna hjälpa dem att ta tillbaka släktens gård.
Problemet med det hela är bara att ritualen för att få fram dem från andevärlden är både svår och farlig och Heike är mycket tveksam inför att utsätta Vinga för detta. Utan henne vet han dock att det inte kommer att gå eftersom han behöver ha en jungfru vid sin sida för att klara det hela.
 
 
 
 
Trackback