37. Stad i skräck

Texten på baksidan av boken:

En råkall januaridag 1937 kom Döden till byn Halden, med en fripassagerare på ett skepp från Rotterdam. Bland de många, som blivit hotade till livet, var den självutplånande och underkuvade Vinnie Dahlen.
Polismannen Rikard Brink av Isfolket fick uppgiften att hindra katastrofen. Men för att klara av det måste han först vinna den förskrämda flickan Vinnies tillit...Norska Skrekkens by (samma framsida som svenska)

Danska Skrækkens by

Polska Miasto strachu

Ryska Страх

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Vágestur (samma framsida som svenska)

Ungerska
A rettegő város (samma framsida som svenska)Andra ord om boken:

En smittkoppsepidemi drabbar Halden och Rikard Brink blir ansvarig för att hitta källan och alla drabbade. Det blir en kamp mot klockan för att finna alla innan de smittat ned hela landet.

Jag minns den här boken som en ganska spännande deckarhistoria och det känns bra att börja läsa den.

Första kapitlet och särskilt första stycket är lite annorlunda skrivet än övriga böcker. Det är mer berättande än vanligt och mer övergripande istället för att vi direkt får stifta bekantskap med karaktärerna som annars är brukligt. Jag gillar det och jag blir sugen på att läsa mer.
 
 
 
Trackback