41. Demonernas fjäll

Texten på baksidan av boken:

Nataniel Gard var den som blivit utvald att leda kampen mot Isfolkets onde stamfader, men för att klara detta måste han få hjälp, och det var den svårt drabbade Tova Brink och Ellen Skogsrud som blev hans närmaste allierade. Men skulle Tengel den onde låta sig besegras, måste alla tänkbara resurser sättas in i striden. Därför samlades hela släkten vid Deonernas fjäll, där mycket skulle avslöjas - både på gott och ont...


Norska Demonenes fjell (samma framsida som svenska)

Danska Dæmonens bjerg

Polska Góra demonów

Ryska Гора демонов

 

Tyska  (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

Isländska
Djöflafjallið (samma framsida som svenska)

Ungerska
A démonok hegyén (samma framsida som svenska)Andra ord om boken:

Det drar ihop sig mot den slutliga kampen för Isfolket. Alla de levande i släkten tilldelas en egen skyddsande från Isfolkets goda andeskara. Alla som tillhör Isfolket väcks en dimmig natt av sina skyddsandar. De leds därefter ut i natten, långt bort, men ändå nära. De kommer in i en dimension där alla levande och döda i ätten kan se varandra. De förs in i ett stort fjäll. Där finns stora salar med långa bänkrader. Alla undrar var de har kommit. Efter en stund uppenbarar sig en liten häxa uppe på piodiet i salen. Det är ingen mindre än ättens försvunna och saknade Tula. Det visar sig att även de äldsta ur ätten har kommit till fjället, både från Norden och Taran-gai, de som är så gamla att ingen i Isfolket längre känner till dem. Här börjar ett stort möte där de lär känna varandras öden och gärningar mot det onda arvet. De får dessutom mycket kunskap om Tengel den onde och hur han ska kunna besegras.
 
 
Trackback