7. Spökslottet

Texten på baksidan av boken:

När unge Tancred paladin träffade en vettskrämd flicka i skogen blev han för första gången förälskad. Men då han senare sökte efter henne fann han ett slott som inte existerade längre och en kvinna som varit död i många år... Var det hela en mardröm eller höll han på att bli galen? Kunde det möjligen vara isfolkets märkliga arv som spelade honom ett spratt?

Norska Spøkelseslottet (samma framsida som svenska)

Danska Nemesis

Polska Zamek duchów

Ryska Призрачный замок

Tyska Spukschloss

 

Engelska (I skrivandets stund har inga fler böcker getts ut, namnen är dessutom ingen direkt översättning så man vet inte vad boken kommer heta ännu.)

 

Isländska Draugahöllin (samma framsida som svenska)

 

Ungerska Kísértetkastély (samma framsida som svenska)

 

 

Andra ord om boken:

Unge Tancred Paladin blir mycket besviken när han inte får åka till Nederländerna med Leonora Christines man och följe. Istället får han åka till sin faster Ursula på Jylland, något som han först inte alls är särskilt förtjust i. Men besvikelsen vänder, när han mötte en rädd flicka på flykt i skogen.

Tancred blir förälskad och kan inte glömma henne, men när han senare ville träffa henne inser han att det är något som inte står rätt till. Han stöter på ett slott, som enligt andra inte längre skulle existera, och möter en kvinna som har varit död i många år. Han trasslar in sig mer och mer, och till slut blir han till och med beskylld för mord...

 

Trackback