13. Tre Gåtor

Texten på baksidan av boken:

Då Catharina fortfarande var ett barn, såg hennes föräldrar till att hon blev förlovad med Malcolm. Trots att de aldrig hade träffats bar hon på romantiska drömmar och såg fram emot att få gifta sig med honom. Men, då hon var 27 år skrev han att giftermålet måste avlysas. Förklädd till piga åkte Catharina till Malcolms gods för att se vad som hänt. Hon kom till ett hus fullt av ondska och rykten om skrämmande spöken...

 

 

Danska Det vanskelige valg

 

Polska Tajemnice starego dworu

Finska Kolme arvoitusta

 

Andra ord om boken:

Catharina var äldst av fyra systrar och den minst vackra av dem. När hon var helt liten hade hon lovats bort till Malcolm Jerncrona men hon hade ännu inte träffat honom. Trots att Catharina nu var 27 år gammal var hon ännu inte gift. Malcolm fortsatte att skjuta upp bröllopet och Catharinas systrar blev allt otåligare. Som den äldsta av systrarna skulle hon gifta sig först, något annat vore inte passande.

Så en dag skrev Malcolm och bröt trolovningen. Han hade skäl som han inte kunde uppge, förklarade han. Catharinas värld rasade samman. Nu skulle hon aldrig kunna gifta sig! Hon hade inga andra friare och så gammal som hon nu var så var hon redan på överblivna kartan. Vad värre var att nu skulle hon för all framtid hindra att systrarna blev gifta. Vad skulle hon göra? Hon berättade inte för familjen om Malcolms brev utan reste istället till en släkting som hon invigde i hemligheten. Tillsammans utarbetade de en plan.

Catharina skulle resa till Malcolm Jerncronas gods förklädd till tjänsteflicka. Det gick många underliga rykten om familjen och de hade svårt att få tag på tjänstefolk. På godset väntade ett elakt spöke, en vansinnig och farlig ung flicka och en mycket tilldragande man - Malcolm Jerncrona.

Kuriosa:

Boken har även getts ut som en kort novell i tidningsformat under namnet Den gåtfulla dörren.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback