16. Häxor kan inte gråta

Texten på baksidan av boken:

Lindane i Hedom - På den lilla gården bodde den okände arvingen till en förmögenhet - och tillika anonym brevskrivare som hade terroriserat Elisabeth Falk under flera år, och beskyllt henne för att vara både häxa och mörderska.

Allan Wide och Isabell reste till Hedom och utgav sig för att vara nygifta. För Isabell blev resan som den förtappades sista väg mot undergången. För Allan gällde det att finna arvingen och brevskrivaren - och komma fortast möjligt bort från den allt mer apatiska Isabell.
 
 
 
 
 
Norsk Hekser kan ikke gråte
 
 
Finsk Noidat eivät osaa itkeä
 
 
 
 Polska Czarownice nie płaczą
 
Andra ord om boken:
 
Allan Wide, före detta polis som blivit socialarbetare efter en skottskada, skulle till Lindane i Hedom p.g.a. jobbet. Men han fick två extra uppdrag. Det ena var att finna den oäkte sonen till en rik man som just dött. Mannen, Georg Abrahamsson, ville att sonen skulle ärva honom, men hade inte hunnit tala om sonens namn. Allt man visste var att han skulle finnas i just Lindane i Hedom och att modern var en vacker, ond "häxa" som försökt döda Abrahamsson. Allans andra uppdrag var att försöka hjälpa Isabel Falk, som hade kollapsat psykiskt efter åratal av brevterror. Hon hade vuxit upp i Lindane i Hedom och den platsen tycktes ge henne ångest. Isabel var vacker och hade en sextonårig son. Och folk kallade henne häxa ...
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback