18. Någon klagar i mörkret

Texten på baksidan av boken:

En gång var de fyra unga människorna på en gravplats. De letade efter en otrolig skatt - utan att ana att den var förbannad och livsfarlig.

Nu var en av dem död och en satt inspärrad. Den tredje var dödssjuk, och den fjärde var besatt av tanken på att äga skatten.

Så var situationen då Alvar dök upp - bokstavligt talat med förbannelsen i sina händer...
 
 
 
 
Polska Przeklęty skarb
 
 
Finska Joku vaikeroi pimeydessä
 
 Andra ord om boken:
 
De hade varit fyra om att hitta skatten. Nu var en död, en satt inspärrad, en var dödssjuk och den fjärde ville till varje pris äga skatten. Det låg en förbannelse över den och det enda sättet att häva den urgamla magin var att återbörda skatten till den rättmätiga ägaren. Alvar hade åtagit sig uppdraget, men han motarbetades av de som ville ha rikedomen för sig själv...
 
Alvar är en ung svensk soldat på väg hem efter ett misslyckat krig mot Danmark. Med sig har han ett knyte som han har lovat föra hem till en dödssjuk pojkes syster. Knytet har en frånstötande utstrålning och Alvar plågas av mardrömmar. Och när han väl når sitt mål så visar det sig att allt inte står rätt till på den gården... För att undslippa förbannelsen måste skatten återbördas till gravhögen, men det är inte alla som vill det.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback