31. Ljuset på heden

Texten på baksidan av boken:
 
I den lilla byn i Bretagne viskade folk om en dyster borg där det spökade, och berättelserna väckte Rolands nyfikenhet. Med tiden fick han höra hela historien om den ensamma, olyckliga flickan som måste sona andras synder. Men hon var inte den han trodde...
 
 
 
Norska Lyset på heden
 
 
 
Polska Światełko na wrzosowisku
 
 
Finska: Valo nummella
 
Andra ord om boken:
 
Roland var på väg hem från ett krig som hade tagit från honom alla illusioner. I den lilla byn Bretagne viskade folk om en dyster borg där det spökade, och berättelserna väckte Rolands nyfikenhet. Men han trodde inte att kvinnogestalten han såg i borgtornet var en gengångare. 
Med tiden fick han höra hela historien, och greps av en stark längtan efter den ensamme, olyckliga flickan som måste sona andras synder. Men hon var inte den han trodde.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gabriel har förlorat alla sina illusioner i kriget. Nu har han fått en skada och tillåtits lämna hären och han vill bara hem till Norden. Men han förirrar sig i stället till Atlantkusten, någonstans i Bretagne. Här får han syn på ett ensamt ljus i en borg, och talar med en flicka som inte vågar släppa in honom men som hänvisar honom till byn i närheten. Flickan och borgens hemlighet fascinerar Gabriel, och han bestämmer sig för att snoka i det hela. Flickan verkar mycket olycklig och Gabriel föreställer sig att hon är mycket vacker. 

Nicolette har alltid levt instängd i borgen tillsammans med sin morfar, sin moster och två dövstumma tjänare. Hon har fått veta att hon är syndig och värdelös under hela sitt liv. Borgherren har gjort sig av med allt annat tjänstefolk, utom de dövstumma, och varken han eller familjen rör sig bland andra människor. Allt för att dölja den stora skammen, att hans dotter rymde och återvände med ett oäkta barn - Nicolette
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback