36. Skuggan av en misstanke

Texten på baksidan av boken:   
 
I Cannes mötte den unga norska au-pairflickan Marie-Louise Krogh sin stora kärlek. Andrej var lång, mörk och vacker - och någon försökte ta livet av honom på grund av ett stort arv. Dessutom hade Andrej en stark misstanke mot sig: I hans hemland gick det rykten om att han var vampyr och hade dödat en ung flicka. Vissa händelser fick till och med Marie-Louise att tvivla på honom.
 
 
 
 
 
Polska titeln: W cieniu podejrzeń 
Finska titeln: Epäilyksen varjo
 
Andra ord om boken:
 
Marie-Louise har sagt upp sig från sitt au-pairjobb i Paris, men har inte velat åka hem till Sverige utan i stället rest till Provence. När hon vaknar upp på sjukhus är hon först inte säker på vad som har hänt. Man har hittat henne medvetslös utmed vägen i närheten av en liten stad som hon inte alls har varit i. Hon minns till slut att hon gått med på att vikariera för sin hyresvärdinna begravningsentrepenören och att hålla en likvaka. Men plötsligt vaknade den döde upp ...

Det är en ganska invecklad (och inte helt sannolik) härva som Marie-Louise utan egen förskyllan har hamnat mitt i. Ska hon våga lita på Andrej, mannen som hon har räddat? Det sägs ju att han är vampyr. Det är alltid kul att läsa de här gamla följetongerna, men så bra är de väl inte egentligen. Ofta är de ganska lika varandra. Men äsch päsch, det är underhållning.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback